hey

Ik ben een textielontwerper & freelance illustratrice uit Kortrijk.

Al sinds het prille begin, als klein snottebelleke, was ik gefascineerd door beeld & verhaal. De kapotgespeelde Disney videocassettes (ja, zo oud ben ik al) en de honderden Suske & Wiske-strips resulteerden in slechte ogen aan 6 jaar, maar de liefde bleef. Het waren de creatieve vakken die me de week doorsleurden dus de keuze voor Illustratie in Gent na mijn middelbaar diploma Textiel Design was snel gemaakt.

De happy Disneyvibes heb ik nooit volledig kunnen afschudden. Waar mijn getalenteerde medestudenten donkerder werk maakten bleef het bij mij -tot frustratie van mijn leerkrachten- kleurrijk & kinderlijk speels. Ik haal mijn inspiratie het liefst uit de dieren-& plantenwereld.

In 2023 kwam mijn eerste geïllustreerd kinderboek ‘In het bos daar staat een huisje’ uit. Geschreven door Inge Bergh en uitgegeven door Pelckmans. Ik heb een heel arsenaal aan wenskaartjes en ik ontwerp elk jaar nieuwe Kerstkaartjes, allemaal te vinden in mijn webshop! Daarnaast ontwerp ik graag geboortekaartjes, (trouw)uitnodigingen, portretten, logo’s voor start-ups, noem maar op! Ik luister graag naar je verhaal.

Blijkbaar is mijn leven naast mijn fulltime werk als textielontwerper en mijn bijberoep als illustratrice nog niet creatief genoeg ingevuld, dus je vindt me ook 2x in de week al schilderend in de Kunstacademie van Kortrijk. Daarnaast zoek je me best in de gezellige lokale boekenwinkel, op rommelmarktjes, in één of ander spaghettirestaurant of waar de zon schijnt.

Nóg meer info nodig? info@evaroelens.be

Winkelwagen